Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK
Tillbaka   |   2018-10-17

Ekstrands satsar på förnybar energi

Eftersom fossila bränslen släpper ut stora mängder koldioxid som påverkar miljön behöver vi hitta alternativ till fossila bränslen och utöka produktionen av förnybar energi. Som ett led i Ekstrands miljöarbete har koncernen Ekstrand & Son AB nu fattat beslut om att investera i solceller.

Med stigande energipriser och framförallt ökande miljöproblem så blir solenergi en allt viktigare källa av förnybar energi. Ekstrand & Son AB nu fattat beslut om att investera i solceller. Det rör sig om tre solcellsanläggningar som byggs i höst och beräknas ge 336.000 kW per år. Med energieffektivt byggande och passivhuscertifierade fönster och dörrar från Ekstrands så kan det ge uppvärmning och hushållsel till ett 50-tal villor.

Solcellsanläggningarna byggs på taken av Ekstrands huvudkontor och utställning samt på Osby Lärcenter och Osby Bowlingcenter.

Ekstrands har valt att köpa dessa tre anläggningar av tre olika lokala aktörer för att bidra till ökad kompetens och erfarenhet av solcellsutbyggnad hos så många lokala leverantörer som möjligt. Detta för att uppmuntra fortsatta investeringar hos andra, både företag och privata villa- och fastighetsägare, i den framtidsteknik som solceller är.

Samarbetspartners blir Elinstallationer i Osby AB, Oredssons Elektriska AB och German Solar AB i Hästveda. Alla dessa tre företag levererar gärna solceller till både privata fastighetsägare och företag.