Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Köpvillkor

FÖRDEL SERVICE!

Det är enkelt att beställa snickerier från Ekstrands. Ring och berätta vilka önskemål Du har. Våra säljare är fackmän med mycket lång erfarenhet av dörrar och fönster. Beställ vår prislista eller skicka en förfrågan direkt till oss. Var noga med att alltid jämföra produkter, produktkvalitet, garantivillkor samt nettopris.

UTFÖRANDE OCH STANDARDER
Alla varor utföres enligt Ekstrands standardutförande även om ritning eller förteckning anger annat detaljutförande. Undantag från denna regel skall framgå av orderbekräftelsen.

LEVERANSTIDER
För varor som tillverkas är leveranstiden erfarenhetsmässigt, beroende på säsong och orderläge, varierande mellan 3 och 7 arbetsveckor. Ring och få aktuell information eftersom tillfälliga toppar kan göra leveranstiden längre. Leveranstiden bekräftas alltid på ordererkännandet och är då ungefärlig. T.ex anges vilken vecka varan beräknas vara färdig, till detta skall tid för transport läggas. Exakt leveransdag kan inte anges långt i förväg.

LEVERANS
Alla prisuppgifter gäller fritt fabrik. Vi har mycket fördelaktiga fraktvillkor som kommer våra kunder tillgodo. Leverans sker oftast per spedition till den adress som kunden önskar. Sker överenskommelse om avisering före utleverans så aviserar speditören. Speditörer levererar normalt på bil till angiven adress i gatuplan. Lossningshjälp förutsättes för större partier eller gods som inte kan hanteras av chauffören själv. Varorna bäres ej upp till våningsplan. Detta ombesörjes av mottagaren. Krävs kran för lossning av stora fönsterpartier så är detta också mottagarens ansvar. Önskas leverans till ö skall särskild överenskommelse göras som reglerar detta.

TRANSPORTSKADOR
Det är kundens ansvar att granska varorna vid mottagning. Ekstrands ansvar för eventuella synbara defekter och/eller transportskador bortfaller helt om varan monteras med dessa fel. Monterade varor återtages ej.

Synliga skador på emballaget
Om det finns en synlig skada på varan eller skada på emballaget:
1. Anmärk skadan på fraktsedel/kvittens innan underskrift vid mottagandet
2. Informera Ekstrands om transportskadan på info@ekstrands.com
Observera! Skador som är synliga och inte noterade på fraktsedel ersättes ej. 

Dolda skador vid uppackning
Packa upp och syna varorna omgående efter leverans. Om produkt har dolda skador:
1. Anmäl skadan senast inom 5 dagar från mottagande till Ekstrands på info@ekstrands.com
2. Bifoga bilder på skadan samt ordernummer
Dolda skador som inte anmäls inom fem dagar ersättes ej, därför är det viktigt att packa upp och syna varorna omgående.

TEKNISKA OCH ESTETISKA ÄNDRINGAR
Den tekniska såväl som designmässiga utvecklingen är en ständigt pågående process. Vi förbehåller oss rätten att göra tekniska ändringar för att ständigt förbättra våra produkter. Därför kan vi inte garantera att de artiklar som här beskrivs finns tillgängliga i just det beskrivna utförandet under hela katalogens livslängd. Notera även att färger aldrig kan återges exakt i trycksaker.

GARANTIER
Se våra unika garantier och läs gärna mer om förutsättningar i våra garantivillkor.

MÅTTAGNING
Snickerimått anges antingen som s.k. modulmått eller i exakt karmytter millimetermått (kym). Breddmått anges alltid före höjdmått. Exempel: Modulmått M10x12 = karmyttermåtten 985 mm bredd x 1185 mm höjd på ett fönster. Anges millimetermått tillverkas enheten i exakt det måttet.

LINJERING
Skall glas, spröjs och poster i t.ex. fönsterdörrar linjera med andra fönster måste detta anges vid beställning.

HÄNGNING
Hängning anges alltid från den sidan man kan se gångjärnen, alltså den sida man öppnar mot sig. En högerhängd snickeriprodukt har gångjärnen på höger sida och vice versa. Inåtgående enheter har gångjärn på insidan, därför anges hängningen på dessa sett från insidan.

ORDERBEKRÄFTELSE
Vi bekräftar regelmässigt order till kunden. Orderbekräftelsen till kund är ett bindande avtal som endast tecknas av huvudkontoret i Osby. Köparen har skyldighet att kontrollera orderbekräftelsen så att den bekräftade varan stämmer överens med beställningen. Anges koder som inte köparen förstår skall säljaren kontaktas så att dessa koder kan förklaras. Det är mycket viktigt att beställningsunderlagen är korrekta. Ändringar kan medföra extrakostnader även om orderbekräftelse inte har kommit kund tillhanda. Ekstrands representeras på många platser i landet av representanter och fria företagare med rätt att samla in uppgifter och mått för offertgivning. Dessa kan inte träffa bindande avtal för Ekstrands. Övriga avtal kan endast undertecknas av behörig anställd personal på Ekstrands huvudkontor.

BETALNINGSVILLKOR VID KÖP
Kredit avtalas individuellt efter sedvanlig kreditprövning. Våra listpriser baseras på kontant- eller förskottsbetalning. Ange önskat betalningssätt vid beställning.

BETALNINGSVILLKOR VID MONTERING
Vi tar normalt inte handpeng. Betalning sker när montaget är färdigt.

DELBETALNING
Vi kan erbjuda olika finansieringsalternativ till den stora investering Ni står inför. Skräddarsydda enligt Era önskemål.

RÄNTERFRI AVBETALNING - ENKLARE ATT BETALA
Varje villahushåll har naturligtvis sina egna unika förutsättningar. Därför hjälper vi Er att ta fram alternativ som passar just Er. Ni kan välja mellan 6, 12 , 24 eller 36 månaders räntefria betalningar.

EKSTRANDSLÅNET - ENKELT OCH FÖRMÅNLIGT
Gäller det köp ända upp till 350.000 kr så har vi även där en perfekt lösning. Ansök om Ekstrandslånet så kan Ni välja att betala köpet på mellan 6 och 144 månader. Ekstrandslånet är en enkel och förmånlig lösning för att Ni skall kunna göra de husinvesteringar som är nödvändiga eller rätt i tid.

Ange önskat betalningssätt på beställningen.

Återförsäljare, byggföretag och arkitekter ombedes kontakta våra säljare för att prata volymrabatter.