Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Köpvillkor

FÖRDEL SERVICE!

Det är enkelt att beställa snickerier från Ekstrands. Ring och berätta vilka önskemål Du har. Våra säljare är fackmän med mycket lång erfarenhet av dörrar och fönster. Beställ vår prislista eller skicka en förfrågan direkt till oss. Var noga med att alltid jämföra produkter, produktkvalitet samt nettopriset.

UTFÖRANDE OCH STANDARDER
Alla varor utföres enligt vårt standardutförande även om ritning eller förteckning anger annat detaljutförande. Undantag från denna regel skall skall framgå av orderbekräftelsen.

LEVERANSTIDER
För varor som tillverkas är leveranstiden erfarenhetsmässigt, beroende på säsong och orderläge, varierande mellan 3 och 7 arbetsveckor. Ring och få aktuell information eftersom tillfälliga toppar kan göra leveranstiden längre. Leveranstiden bekräftas alltid på ordererkännandet och är då ungefärlig. T.ex anges vilken vecka varan beräknas vara färdig, till detta skall tid för transport läggas. Exakt leveransdag kan inte anges långt i förväg.

LEVERANS
Alla prisuppgifter gäller fritt fabrik. Vi har mycket fördelaktiga fraktvillkor som kommer våra kunder tillgodo. Leverans sker oftast per spedition till den adress som kunden önskar. Sker överenskommelse om avisering före utleverans, så aviserar speditören. Speditörer levererar normalt på bil till angiven adress i gatuplan. Lossningshjälp förutsättes för större partier eller gods som inte kan hanteras av chauffören själv. Varorna bäres ej upp till våningsplan. Detta ombesörjes av mottagaren. Krävs kran för lossning av stora fönsterpartier så är detta också mottagarens ansvar. Önskas leverans till ö skall särskild överenskommelse göras som reglerar detta.

TRANSPORTSKADOR
Varorna skall granskas vid mottagning. Om det finns en synlig skada på varan eller skada på emballaget så skall detta noteras på fraktsedel innan mottagaren skriver under. Skador som är synliga och inte noterade på fraktsedel ersättes ej. Om en skada är dold och först upptäcks vid uppackning skall denna omgående anmälas till transportföretagets närmaste lokalkontor samt även till avsändaren. Dolda skador som inte anmäls inom sju dagar ersättes ej. Avsändarens ansvar för eventuella synbara defekter och/eller transportskador bortfaller helt om varan monteras med dessa fel. Monterade varor återtages ej.

TEKNISKA OCH ESTETISKA ÄNDRINGAR
Den tekniska såväl som designmässiga utvecklingen är en ständigt pågående process. Vi förbehåller oss rätten att göra tekniska ändringar för att ständigt förbättra våra produkter. Därför kan vi inte garantera att de artiklar som här beskrivs finns tillgängliga i just det beskrivna utförandet under hela katalogens livslängd. Notera även att färger aldrig kan återges exakt i trycksaker.

GARANTIER
Att köpa sina snickerier hos oss är extra tryggt. Vi har i 3 generationer levererat snickerier till 1000-tals nöjda kunder runt hela världen. Än idag ser vi dagligen ytterdörrar på villor från 50- och 60-talet som vi i familjen Ekstrand tillverkat. Det är vi stolta över, liksom att företaget är ett av de solidaste i branschen med högsta kreditratingen AAA. Se våra unika garantier och läs gärna mer om förutsättningar i våra garantivillkor.

MÅTTAGNING
Snickerimått anges antingen som s.k. modulmått eller i exakt karmytter millimetermått (kym). Breddmått anges alltid före höjdmått. Exempel: Modulmått M10x21 = karmyttermåtten 986 mm bredd x 2076 mm höjd på en ytterdörr, 990 mm x 2090 mm på innerdörr.

LINJERING
Skall glas i t.ex. fönsterdörrar linjera med fönster vid sidan måste detta anges. Spröjs och poster som skall linjera med andra fönster måste också anges vid beställning.

HÄNGNING
Hängning anges alltid från den sidan man kan se gångjärnen, alltså den sida man öppnar mot sig. En högerhängd snickeriprodukt har gångjärnen på höger sida och vice versa.

ORDERBEKRÄFTELSE
Vi bekräftar regelmässigt order till kunden. Köparen har skyldighet att kontrollera orderbekräftelsen så att den bekräftade varan stämmer överens med beställningen. Anges koder som inte köparen förstår skall säljaren kontaktas så att dessa koder kan förklaras. Det är mycket viktigt att beställningsunderlagen är korrekta. Ändringar kan medföra extrakostnader även om orderbekräftelse inte har kommit kund tillhanda.

BETALNINGSVILLKOR VID KÖP
Kredit avtalas individuellt efter sedvanlig kreditprövning. Våra listpriser baseras på kontant- eller förskottsbetalning. Många väljer förskott veckan före leverans varvid kassarabatt lämnas. Ange önskat betalningssätt vid beställning.

BETALNINGSVILLKOR VID MONTERING
Vi tar normalt inte handpeng. Betalning sker när montaget är färdigt.

DELBETALNING
Vi kan erbjuda  olika finansieringsalternativ till den stora investering Ni står inför. Skräddarsydda enligt Era önskemål.

RÄNTERFRI AVBETALNING - ENKLARE ATT BETALA
Varje villahushåll har naturligtvis sina egna unika förutsättningar. Därför hjälper vi Er att ta fram alternativ som passar Just Er. Ni kan välja mellan 6, 12 eller 24 månaders räntefria betalningar.

EKSTRANDSLÅNET - ENKELT OCH FÖRMÅNLIGT
Gäller det köp ända upp till 200.000 kr så har vi även där en perfekt lösning. Ansök om Ekstrandslånet så kan Ni välja att betala köpet på mellan 12 och 120 månader. Ekstrandslånet är en enkel och förmånlig lösning för att Ni skall kunna göra de husinvesteringar som är nödvändiga eller rätt i tid.

Ange önskat betalningssätt på beställningen.

Återförsäljare, byggföretag och arkitekter ombedes kontakta våra säljare för att prata volymrabatter.