Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Fönster

Ekstrands har Sveriges bredaste sortiment av fönster. Vi tillverkar fönster efter kundens önskemål, vi anser inte att fönsterköpare skall behöva kompromissa. Vi är stolta över våra fönster, alla våra träfönster är byggda av kvistrent tätvuxet virke. Våra fönster kan fås både inåtgående och utåtgående, med eller utan aluminiumbeklädnad utvändigt. Ekstrands har även marknadens bästa garantier på fönster, bl.a. så är vi ensamma om att lämna 10 års målningsgaranti på träfönster.

Välj mellan flertalet olika spröjsalternativ eller glasdelande poster för att skapa ett fönster så som du vill att det skall se ut. Ekstrands har både fasta, öppningsbara, fönsterdörrar, skjutpartier, vikfönster och produkter i kompositmaterial så som pvc eller glasfiber för dem som vill ha helt underhållsfria fönster.

Se våra olika serier nedan eller kontakta oss så guidar vi er till rätt val av fönster som passar till Ert hus.

Hållbar konstruktion

Hur konstruerar man ett träfönster som håller? Svaret är att man gör tvärtemot alla andra. Ekstrands vänder upp och ner på hela branschen med en för Skandinavien unik fönsterkonstruktion, som går tvärtemot hur alla andra konstruerar sina fönster. Hur är detta möjligt på 2000-talet? Som vi ser det så kan det bara förklaras av tradition och att man i storskalig produktion lägger större vikt vid att finna billigare lösningar istället för att konstruera en för kunden långsiktigt hållbar produkt. Vi skall kort förklara några av de viktigaste skillnaderna mellan våra fönster och andra. Om ett träfönster skall hålla länge så måste det konstrueras på ett sådant sätt att fukten hålls utanför konstruktionen, att träet kan andas och hålla rätt fukthalt över tid. Ekstrands använder 3-skiktslimmat kvistrent virke, ingen risk för kvistblödning eller sprickor i färg till följd av kvistar.

Fönster med hög säkerhet
Sitter glaslisten monterad på utsidan så är den en kapillärfälla, fukten sugs in kapillärt mellan bågen och glaslist, förhöjd fukthalt i bågbottenstycket uppstår, med färgflagning och ibland röta som resultat. Ekstrands gör tvärtom, monterar istället glaslisten på insidan där den sitter skyddad. Detta har dessutom ytterliggare en fördel, tjuven kan inte plocka bort listen utvändigt och ta bort glasrutan.

Impregnering & avrinning
Konstruktivt träskydd är ett ledord i vår organisation. Det betyder att vi tillverkar profiler och detaljer på sådant sätt att fukten inte kan ansamlas eller sugas upp kappilärt i träet. Ett exempel är Ekstrands droppnäsa under vilken man monterar fönsterbleck, för naturlig avrinning. Ett annat exempel är att impregnering och målning av profiler sker efter bearbetning, före slutmontering och glasning. Impregnering med en miljövänlig linoljealkydemulsion och diffussionsöppen färg. 

Inbrottsskydd
Vi hellimmar glaset på in- och utsida med högvärdig silicon. Det är betydligt säkrare än att använda en vanlig gummilist vilket de flesta gör. 

 

Fönster i fria former

Fria former används inte lika ofta som förr i tiden, prisbilden är förmodligen en av anledningarna. Ekstrands kan idag erbjuda ett brett och mycket konkurrenskraftigt sortiment av fönster i fria former. Vår flexibla produktionsanläggning gör att produkterna idag är mycket prisvärda.

Våra fria former är nästan obegränsade, runda, halvrunda, 2-luft, 3-luft osv. Observera att många varianter av fria former kan levereras med vårt smarta ventilationsbeslag.

Självklart tillverkar vi även fönster med brutna vinklar, dessa går också att få levererade i Sverige fönsterprofil.

Fönster i fria former