Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Fönster

Ett fönster skall inte bara vara välisolerat och klara påfrestningar från tufft utomhusklimat. Det skall även passa varierande arkitektur, vara vackert att titta på och ha en hög detaljfinish. Väldigt ofta tvingas fönsterköpare kompromissa, vi anser inte att kompromisser är ett alternativ. Ekstrands uppfyller med sitt breda sortiment, flexibilitet och höga kvalitetskrav alla viktiga parametrar.

Hållbar konstruktion

Hur konstruerar man ett träfönster som håller? Svaret är att man gör tvärtemot alla andra. Ekstrands vänder upp och ner på hela branschen med en för Skandinavien unik fönsterkonstruktion, som går tvärtemot hur alla andra konstruerar sina fönster. Hur är detta möjligt på 2000-talet? Som vi ser det så kan det bara förklaras av tradition och att man i storskalig produktion lägger större vikt vid att finna billigare lösningar istället för att konstruera en för kunden långsiktigt hållbar produkt. Vi skall kort förklara några av de viktigaste skillnaderna mellan våra fönster och andra. Om ett träfönster skall hålla länge så måste det konstrueras på ett sådant sätt att fukten hålls utanför konstruktionen, att träet kan andas och hålla rätt fukthalt över tid. Ekstrands använder 3-skiktslimmat kvistrent virke, ingen risk för kvistblödning eller sprickor i färg till följd av kvistar.

Fönster med hög säkerhet
Sitter glaslisten monterad på utsidan så är den en kapillärfälla, fukten sugs in kapillärt mellan bågen och glaslist, förhöjd fukthalt i bågbottenstycket uppstår, med färgflagning och ibland röta som resultat. Ekstrands gör tvärtom, monterar istället glaslisten på insidan där den sitter skyddad. Detta har dessutom ytterliggare en fördel, tjuven kan inte plocka bort listen utvändigt och ta bort glasrutan.

Impregnering & avrinning
Konstruktivt träskydd är ett ledord i vår organisation. Det betyder att vi tillverkar profiler och detaljer på sådant sätt att fukten inte kan ansamlas eller sugas upp kappilärt i träet. Ett exempel är Ekstrands droppnäsa under vilken man monterar fönsterbleck, för naturlig avrinning. Ett annat exempel är att impregnering och målning av profiler sker efter bearbetning, före slutmontering och glasning. Impregnering med en miljövänlig linoljealkydemulsion och diffussionsöppen färg. 

Inbrottsskydd
Vi hellimmar glaset på in- och utsida med högvärdig silicon. Det är betydligt säkrare än att använda en vanlig gummilist vilket de flesta gör. 

 

Fönster i fria former

Fria former används inte lika ofta som förr i tiden, prisbilden är förmodligen en av anledningarna. Ekstrands kan idag erbjuda ett brett och mycket konkurrenskraftigt sortiment av fönster i fria former. Vår flexibla produktionsanläggning gör att produkterna idag är mycket prisvärda.

Våra fria former är nästan obegränsade, runda, halvrunda, 2-luft, 3-luft osv. Observera att många varianter av fria former kan levereras med vårt smarta ventilationsbeslag.

Självklart tillverkar vi även fönster med brutna vinklar, dessa går också att få levererade i Sverige fönsterprofil.

Fönster i fria former