Kontakta oss

Hej! Vill du få prisuppgift, boka hembesök eller fråga något? Lämna ett meddelande så återkommer vi inom kort!

Kontakter

Här hittar du kontaktinformation till våra kontor och showrooms på olika orter.

Decorative ArrowLoading...
Loading...

Ekstrands kulturfönster på årets bygge!

Loading...2015-06-29

Kulturfönster från Ekstrands på Rådhuset i Kristianstad
Årets Bygge kallas branschens mest prestigefyllda tävling. Tävlingen är ett samarbete mellan Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Tävlingen lyfter fram exempel på årets gångna byggen som presterar i kvalitet, ekonomi, form och samarbete i projektet. 20 projekt nomineras årligen till priset.

En av vinnarna för 2015 blev den innovativa renoveringen av Rådhuset i Kristianstad. Byggherre för Rådhuskvarteret i Kristianstad var Kristianstad kommun. Juryns motivering lyder: ”I en historisk stadsmiljö från 1800-talet har ett modernt kontorshus vuxit fram med plats för 700 arbetsplatser för kommunen och Region Skåne och med stora offentliga mötesplatser. En kombination av partneringsamarbete och innovativ BIM-användning i projektets alla delar kunde kvalitetssäkra både kalkyler och tidplaner och tillvarata och inarbeta dialogen med byggherre och brukare på ett tidigt stadium.”

Ekstrands har levererat fönster till rådhusets renovering. I den gamla fasaden från 1800-talet behölls den tidstypiska arkitekturen och här passade Ekstrands kulturfönster helt rätt in. Med modern teknik, smarta ventilationsfunktioner och högsta isoleringsförmåga så har Ekstrands kulturfönster trots det ett gammeldags utseende, med dropplister och dekorer i äkta trä. Profilerna är klassiska men fönstrets konstruktion gör det möjligt att tillverka fönstret i större mått än vad som är normalt på öppningsbara fönster.

På Rådhuset i Kristianstad sitter Ekstrands Europa68 Kulturfönster i både grön och brun kulör, 2-lufts sidohängda inåtgående fönster med smart ventilationsfunktion (dreh-kip) och microventilation i beslaget. De flesta fönstren var även försedda med ljudreducerande glas och solskyddsglas.