Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Konstruktivt träskydd

Hur konstruerar man ett träfönster eller en ytterdörr som håller?

Allt sedan 40-talet har vi iakttagit och lärt hur man skall tillverka ett fönster eller en ytterdörr som håller över tid. Kemiskt träskydd är för många en lösning. Konstruktivt träskydd är för oss den optimala lösningen.  

Konstruktivt träskydd betyder att produkten är konstruerad med hänsyn till de yttre faktorer som påverkar produkten över tid. Det kan tyckas självklart men det är inte något som alla lever upp till.

Exempel på konstruktivt träskydd kan vara utformning av profiler för att undvika att vatten blir stående, att undvika kapillärfällor och ha en konstruktion som är tät och inte tillåter fukt att tränga in och bli stående. Till konstruktivt träskydd kan man även lägga val av material och val av färgsystem.

EKSTRANDS fönster har glaslisten monterad på insidan och glaset är hellimmat. Vi jobbar efter samma principer på våra ytterdörrar, toppförsegling mellan glas och trä görs med högvärdig silicon istället för enkla gummilister etc.

På våra ytterdörrar använder vi samma miljövänligare färgsystem som på våra fönster, ett diffussionsöppet system som är beständigt över tid. Vi använder både ytmaterial som varken krymper eller sväller och kvistrent och/eller värmebehandlat trä.