Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Ekstrands träfönster

Ekstrands träfönster är unika för skandinavien. Våra träfönster avviker på många punkter jämfört med vanligt förekommande fönster på marknaden. Här kan du läsa om några av fördelarna.

Träfönster som håller och är säkra

Konstruktivt träskydd betyder att produkten är konstruerad med hänsyn till de yttre faktorer som påverkar produkten över tid. Det kan tyckas självklart men är tyvärr något som de allra flesta inte lever upp till.

Exempel på konstruktivt träskydd kan vara utformning av profiler, att undvika att vatten blir stående. Att undvika kapillärfällor och ha en konstruktion som är tät och inte tillåter fukt att tränga in och bli stående. Till konstruktivt träskydd kan man även lägga val av material och val av färgsystem.

Ekstrands träfönster har glaslist monterade från insida, skyddad mot fukt och skyddad mot inbrottstjuvar samt monterad med dold infästning så man slipper fula spikhål.

Alla Ekstrands träfönster har hellimmat glas både in- och utvändigt, omöjligt för fukt att tränga in mellan båge och glas samt omöjligt att bryta sig in utan att krossa glaset. Alla träfönster har kvistrent 3-skiktslimmat virke i båge och karm, sorterat efter årsringar och utvalt som tätvuxet virke och kvistrena A-ytor utan skarvar på laserade fönster.

Utöver detta används ett miljövänligare färgsystem i 3 steg och vi lämnar 5 års garanti på ytbehandlingen. Fråga alltid Er leverantör om utförande och garantier innan Ni beslutar Er.

Man kan även välja aluminiumbeklädnad på utsidan på våra träfönster.

Läs mer om de unika egenskaperna hos Ekstrands träfönster >>