Vi använder cookies för att din upplevelse av webbplatsen ska bli bättre. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies.

OK

Pardörrar

Pardörrar med marknadsledande prestanda
Ekstrands har testat sin parytterdörr med mycket goda resultat. De allra flesta tillverkare redovisar inte prestandadeklarationer på parytterdörrar, sannolikt för att man valt att inte testa dem. Normalt får en parytterdörr sämre resultat jämfört med en enkeldörr eftersom det är svårare att göra en pardörr lika tät. Ekstrands parytterdörr har nu nästan lika bra prestanda som vår enkeldörr. Köper man en parytterdörr från Ekstrands så kan man räkna med att den är tät och har samma prestanda som en enkeldörr.

Att våra parytterdörrar uppvisar så goda resultat beror på flera saker. Främst att Ekstrands ytterdörrkonstruktion är mycket formstabil, vilket påverkar luft-, vind- och regntätheten. Bra och fjädrande tätningslister samt välkonstruerat möte mellan dörrblad och karm har stor betydelse. Ekstrands har utvecklat ett eget justerbart gångjärn och kantregelbeslag med vilket stängningstryck och täthet kan justeras efter behov.

Parytterdörr M18x23 Lufttäthet klass 4, vindtäthet klass C3, regntäthet klass 4B. U-värde oglasad, 0,80W/(m²K).

OBS! Alla Ekstrands ytterdörrmodeller går att få i pardörrsutförande! Se fler exempel på modeller under ytterdörrar.